Hacamat
Hacamat vücutta birikmiş olan toksik maddelerin dışarı alınması işlemidir (detoks işlemidir).
Hacamat tedavisi nasıl yapılır?
Öncelikle lenfatik drenajı arttırmak amacı ile kupa ile masaj uygulanır ve ardından cilt temizliği sağlandıktan sonra yeteri sayıda kupa kuru kupa uygulaması şeklinde ilgili alana yeterli vakumda uygulanır sonra tek kullanımlık steril bistüri ile milimetrik intradermel kesiler oluşturulur ve ardından tekrar vakumlanır. Vakum içine gelen kan temizlenir ardından tekrar vakumlanır ve bağ doku plazam sıvısının çıkışı gözlenir ve cilt temizliği ardından kantaron yağı sürülerek işlem yaklaşık yarım saatte tamamlanır.
Hacamat kanı ile venöz kanın karşılaştırıldığı çalışmalarda hacamat kanındaki üre, ürik asit, trigliserit, kurşun, civa, kadmiyum gibi ağır metallerin miktarının venöz kana oranla anlamlı olarak yüksek çıktığı saptanmıştır.
Hacamat ne zaman yapılmalıdır?
2/3’ü sudan oluşan vücudumuzda dünyadaki tüm sularda olduğu gibi ayın çekim kuvvetinden etkilendiği için hacamat tedavisi için uygun günler hicri takvime göre ayın on beşi ile yirmi beşi arasındaki günlerdir.
Hacamat öncesi dikkat edilmesi gerekenler
Uygulamadan önceki 2 gün hayvansal gıda ve karbonhidrat alımı durdurulmalıdır ve bu sınırlama uygulama sonrası 48 saat sürdürülmelidir. Uygulama öncesi iki saat yemek yenmesi önerilmez ancak uygulama yaparken çok aç olunmamasına da dikkat edilmelidir. Uygulama sonrası bir hafta kantaron yağı sürülmelidir.
Hacamat hangi hastalıklarda uygulanır?
Hacamat kronik yorgunluk, fibromiyalji, migren, küme tipi baş ağrıları, huzursuz bacak sendromu, uyku bozuklukları, kas ağrıları, romatizmal rahatsızlıkları olan hastalarda, mevcut sağlık halini korumak, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerde, zor kilo veren ve kilo vermede duraklama dönemine giren, detoksifikasyon ihtiyacı olan kişilerde uygulanan geleneksel bir tedavi yöntemidir.
Hacamat kimlere uygulanamaz?
- Derin anemisi olanlara (HGB: 9,5 mg altında olanlara)
- Organ nakli olmuş imminosupresif tedavi alan kişilere
- Hemofili hastalığı olanlara
- Kanama / pıhtılaşma bozukluğu öyküsü olanlara
- Hamilelere